בשלב ראשון נקיים פגישה כדי להבין ולאפיין את הצרכים שלך, לאחר מכן פרנקלין את כהן רו"ח ילוו אותך בכל התהליכים במהלך החיים העסקיים, ימליצו לך על מגוון פתרונות וכלים לרבות סיוע ביישומם.
משרדנו מלווה עסקים רבים ושותף לדרך , אנו רואים את התמונה הגדולה כך שנוכל לסייע לך להוציא מהכוח אל הפועל את האסטרטגיה העסקית שלך, יש לנו ניסיון עשיר ומגוון.
בהחלט ,אחת החוזקות של פרנקלין את כהן רו"ח הינה ייזום רעיונות לשיפור מתמיד, אנחנו חושבים על הלקוחות שלנו במהלך כל השנה, מקיימים פגישות, שיחות ותקשורת רציפה עם הלקוחות שלנו.
הפידבקים המתקבלים מלקוחותינו מעידים על מעורבות גבוהה של הפירמה.
בשבילנו לקוח הוא לא עוד בעל עסק אלא חבר במשפחת פרנקלין את כהן רו"ח.
עסק קטן בהגדרה הוא עסק שמספר העובדים בו הוא עד 20 עובדים.
ניהול עסק קטן מורכב מאלמנטים רבים ומגוונים כגון : ניהול כספים, ניהול כ"א , שיווק מכירות ופרסום, תפעול, שירות לקוחות ועוד.
במקביל לצד העסקי והתפעולי, בעל העסק מתמודד עם קשיים כספיים וכלכליים כגון: תזרים מזומנים , ביטולי עסקאות, קושי בתחרות מול חברות גדולות, קשיי מימון, פיתוח עסקי וכו'.
דווקא בשל המורכבויות שתוארו כאן, יש חשיבות עצומה לרואה החשבון המלווה את פעילות העסק.
כבעל עסק קטן עליך לבחור נכון משרד רואי חשבון מבוסס ומקצועי , המכיר את כל החוקים והתקנות הרבים הנוגעים לעסקים קטנים ואמון על שמירת העסק וכיוונו למניעת טעויות ותאונות מס לרבות תכנוני מס עתידיים.
משרד רו"ח המלווה עסקים קטנים נדרש להתמודדות עם קשת רחבה של חוקים ותקנות, אשר דורשים הבנה רחבה וידע מקצועי ייחודי ורב, השונה במהותו מליווי עסקים בינוניים, גדולים או תאגידים.
כדי לעמוד בכך, רואה חשבון שלך צריך להכיר בין היתר את: פקודת מס הכנסה, תקנות מס הכנסה, חוק מע"מ , חוק הביטוח הלאומי… כל אלה מונים מאות ואלפי סעיפים שלא לדבר על אלפי פסקי דין שיוצאים חדשות לבקרים ומפרשים את אלפי סעיפי החוק.
אדם בודד, מוכשר ככל שיהיה, לא יכול להכיר את כל החומר, זאת, לעומת משרד רואי חשבון גדול המלווה אלפי עסקים קטנים במשך השנים, אשר המונה צוות עובדים מיומנים המכירים את מגוון האתגרים העומדים בפתחם של עסקים קטנים.
ההיכרות הבלתי אמצעית והניסיון שנצבר בפרנקלין את כהן רו"ח, ובכלל זה הניסיון של כלל אנשי צוות הפירמה בהתמודדות על מגוון עצום נושאים מקצועיים של אלפי עסקים קטנים, אותם מלווה הפירמה, מהווה מאגר מידע ייחודי העומד לרשות לקוחותינו , בעלי העסקים הקטנים.
נדרשת מומחיות של רואה חשבון מקצועי בהתנהלות מול הרשויות, הבנה והתמצאות בנושאים רבים ומגוונים של החוקים והתקנות הנוגעות לפעילות של עסקים קטנים, ועמידה בדרישות הרשויות.
פרנקלין את כהן רו"ח , מנוסה בליווי של עסקים קטנים, מכיר את כל החוקים ויודע לכוון אותם למציאת הפתרון המתאים.
לסיכום, בהקמת עסק חדש, בחירת רואה החשבון היא לא פשוטה ויש להתחשב במספר רב של פרמטרים ושיקולים, כאשר היכולות המקצועית וההיכרות עם כל החומרים הרלוונטיים, חייבת להיות השיקול העיקרי.
1. ההבדל העיקרי בין רו'ח ליועץ מס הוא שרו'ח מוסמך לערוך ולבקר דוחות כספיים של חברות בעוד שליועץ מס אין את הידע וההסמכה . לכן כאשר בעל חברה מחליט שאת התיק ינהל לו יועץ מס הוא יצטרך גם רו'ח שיערוך ויבקר את הדוחות של החברה לעומת בעל חברה שיחליט שרו'ח יטפל בתיק הכל ישאר תחת קורת גג אחת
2. רו'ח ברוב המקרים הוא בעל תואר אקדמאי ממוסד להשכלה גבוה בעוד שיועץ מס הינו בעל תעודת מקצוע ולא בהכרח בעל תואר אקדמאי
משרד רו"ח הינו יועץ פיננסי שאמור לסייע לך ולעסק שלך, על סמך האופי וסוג הפעילות של העסק. חשוב שיהיה לך נוח עם שעות עבודתו, דפוסי העבודה שלו, דרכי ההתקשרות עימו ומיקומו הפיזי. חשוב מאוד גם, שלמשרד יהיה ניסיון ארוך טווח והיכרויות עם מגוון אנשי עסקים הרלבנטיים לסוג העסק לו הוא מעניק שירותים. משרד מצוין יכול ליצור עבור העסק קשרים עסקיים נוספים, ולקחת חלק פעיל בסיוע לעסק ובקידומו. רו"ח בעל נקודת ראות רחבה, עם הרבה שנות ניסיון, יכול לסייע לך לפתור בעיות שמנהלי העסק או בעלי המניות שלו אינם יודעים לפתור לבד. הוא אמנם אינו אמור לקבל את ההחלטות במקומם, אך בהחלט לייעץ ולסייע להם על מנת להגיע לפתרון האופטימאלי. חשוב, יהא המשרד שתבחרו אשר יהא, לוודא שהוא מחזיק בצוות מקצועי עם ידע וניסיון בעבודה מול גורמי המיסים השונים, ולא פחות חשוב – מעניק שירות אמין
תכנון מס (או הימנעות ממס) הוא תכנון המהלכים העסקיים, תוך שימוש באמצעים חוקיים, לשם הפחתת חבות המס. בהינתן אפשרויות שונות לביצוע פעולה מסוימת אנו, רואי החשבון, משווים בין תוצאות המס של דרכי הפעולה השונות, וזאת במטרה לבחור את הדרך שתניב את התוצאות העסקיות הטובות ביותר, במיסוי הנמוך ביותר ובדרכים חוקיות בלבד.
כן, בהחלט.
חנות אינטרנטית היא ככל עסק אחר בעולם הפיזי, גם אם בעליה הוא שכיר ואינו עצמאי. העוסקים במסחר אלקטרוני כפופים לחוקים ולתקנות של רשויות המס בישראל וחשוב להכיר אותם.
לפרנקלין את כהן רו"ח יש ניסיון רב בליווי עסקי מסחר אלקטרוני, תוך התמחות מיוחדת באתרי מסחר אלקטרוני.
עוסק פטור מוגדר כעוסק שמחזור עסקאותיו בשנה אינו עולה על סכום מסוים (נכון לשנת 2021 הסכום הוא 99,893 ₪ לשנה). הסכום מתעדכן אחת לשנה על פי עליית מדד המחירים לצרכן. הגדרתו של מושג זה בחוק מס ערך מוסף (להלן מע"מ), נועדה להקל על אנשים לפעול כעצמאים, תוך הגמשת חלק מהבירוקרטיה הכרוכה בכך. בתיקון 23 לחוק מס ערך מוסף (1/7/2002), בוטלה הגדרתו של "עוסק זעיר" ו"עוסק זעיר פטור", וכיום הגדרת "עוסק פטור" מחליפה את הגדרת "עוסק זעיר פטור" שהייתה נהוגה בעבר. כלומר, ביום שבו מחזור העסקאות (ההכנסות) עובר את הסך של 99,893 ₪, יש לפנות למע"מ, להודיעם על כך ולהפוך מעוסק פטור לעוסק מורשה.
על קצה המזלג, רווח של עצמאי-עוסק מורשה בהיקף של יותר מ- 20,000 ₪ בחודש בממוצע, בשנת 2021 יגרום למס גבוה יותר אצל היחיד מול החברה. במקרה זה, התארגנות במסגרת של חברה בע"מ הופכת לאופציה מיסויית כדאית.
יודגש כי מבחינה משפטית, לחברה בע"מ יתרון משמעותי בשל אחריותם המוגבלת של בעלי המניות. כלומר, במידה והחברה נקלעת לחובות ולקשיים כלכליים ומוגשות כנגדה תביעות, קיימת לבעלי המניות הגנה. במסגרת הגנה זאת, לא ניתן יהיה "לקחת" מהם את נכסיהם, אלא אם כן קיימת ערבות אישית, או שנעשו פעולות בחוסר תום לב.
בכל מקרה חובה להתייעץ עם רואה חשבון מומחה במיסים לפני פתיחת חברה והעברת פעילות העצמאי של היחיד אליה